Djecija humanitarna organizacija "Sveti Sava"

Nove poplave u Doboju  

100% provjerena informacija iz CZ Doboj

Doboju prijete nove poplave?
 

DOBOJ - Od 14. do 20. juna očekuje se veoma nestabilno i promjenjivo vrijeme sa intenzivnom kišom, upozoreno je iz dobojske Civilne zaštite, a to moze dovesti do rizika od novih poplava.

"Na osnovu obavještenja Područnog odjeljenja civilne zaštite Doboj i dostavljenog vanrednog meteorološkog biltena za sedam dana Republičkog hidrometeorološkog zavoda Banjaluka, obavještavamo stanovništvo grada Doboja da se od 14. do 20. juna očekuje vrlo nestabilno i promjenjivo vrijeme sa intenzivnijim padavinama što moze dovesti do prijetnji i rizika od poplava", navodi se u obavještenju Odsjeka civine zaštite grada Doboj, koje je potpisao Milko Vidaković, šef Odsjeka CZ.

 "U slučaju pojave opasnosti koja može ugroziti život i zdravlje ljudi, obavještavamo građane da na vrijeme preduzmete mjere i zadatke zaštite i spašavanja kroz ličnu, uzajamnu i kolektivnu zaštitu, a u slučaju neposredne prijetnje veće nesreće i katastrofe obavijestiti Civilnu zaštitu grada Doboj na telefon 053/222-904 ili pozvati Područni operativno komunikativni centar Doboj na broj telefona 121 koji je besplatan, radi preduzimanja mjera zaštite i spašavanja", navodi se u obavještenju koje je dostavljeno medijima.

 

Kupite najbolje slaufe iz SvedCke >>>

Ovde mozete naci linkove koji vam mogu pomoci u Bosni i Hercegovini vezano za poplavu.

 
Poplave BiH (sluzbena stranica)

Stanje na putevima BiH AMK

Carina BiH

Crveni kriz/krst BiH

Merhamet BiH

RTRS TV (Izvjestavanje o stanju u BiH)


 


Almir Budimlić, Armin Amidžić, Irman Handukić, Nedim Hadžić, Alen Dupanović, Ferid Medić, Dinko Mujić, Ervin Tuzlak, Andrej Mujanović i Fudo Varcar posjetili su Doboj ispred "Una-Aqua" rafting agencije, dok su 
Edin Redžić, Adnan Kurtagić, Adnan Zirić, Almir Alijagić i Emir Semić ispred "Una Kiro RC" rafting agencije uputili se prema Maglaju i pomagali u akciji spašavanja lokalnog stanovništva.

Autori dokumentarnog filma "Heroji sa Une" su Lejla Andrejaš, Nasko Kišmić i Amir Nuspahić.